Broadway Boogie Woogie

Een zeer bekend werk van Mondriaan, onderdeel van de collectie van het MoMA in New York. Mondriaan vond zijn inspiratie voor Broadway Boogie Woogie in het stratenplan van New York, wat is terug te zien in het schilderij. Het bouwen van dit schilderij was betrekkelijk eenvoudig en lucratief door het gebruik van uitsluitend primaire kleuren, wit en lichtgrijs.

De eerste gedachte voor het repliceren van een schilderij als dit ging uit naar het beroemdere Victory Boogie Woogie. De grenzende kleurvlakken in de diagonale zijden lieten dit met de toen beschikbare LEGO® onderdelen helaas niet toe.

De Mozaiek is gestapeld als muur, 128cm (160 noppen) breed en 128cm hoog, bijna gelijk aan het origineel. Het aantal uren bouwen is helaas niet berekend, evenmin het aantal stukjes. De mozaiek heeft enige tijd in de plaatselijke bibliotheek gehangen, later in mijn huiskamer.

Met veel plezier en vaardigheid kan ik een mozaiek maken, volledig naar uw wensen, qua afbeelding, afmetingen en gebruik van kleuren. Een mozaiek van deze afmetingen kost ongeveer €5000,-.

Tevens is het mogelijk om zijwaarts te bouwen, dus met de noppen naar de aanschouwer. Dit geeft wat minder mogelijkheid tot detail, maar wel een extra dimensie. Ook de prijs bedraagt ongeveer een derde minder ten opzichte van een opwaarts gebouwd mozaiek. Neemt u bij interesse contact op.

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress
Afbeelding van het originele werk, gebruikt om het mozaïek mee te ontwerpen