Watertoren Roelofarendsveen

Een niet te missen blikvanger in het centrum en de omgeving van Roelofarendsveen, de watertoren. Gebouwd in 1932, oorspronkelijk opgetrokken uit baksteen en in de jaren ’80 voorzien van een tulp aan elk van de vier zijden. De tulp verwijst trots naar de sterk vertegenwoordigde bedrijven in de sierteeltsector binnen de gemeente.

Begin 21ste eeuw is het gebouw grondig gerenoveerd nadat het de oorspronkelijke functie had verloren. Momenteel bevindt zich een woning van meerdere etages in de toren, onder het waterreservoir. De begane grond huisvest een bloemist.

Het project in LEGO® is gerealiseerd in 2006 en betreft een weergave van eind jaren ’80. Er is ongeveer zes maanden aan gewerkt, helaas zonder notie van het aantal uren. Ook het aantal gebruikte onderdelen is niet te herleiden.

In de loop der jaren is het project tentoongesteld in het Historisch Centrum van de Stichting Oud Alkemade, op verschillende modelbouwbeurzen in binnen- en buitenland en op meerdere Lego® speeldagen in de omgeving van Roelofarendsveen.

Op dit moment word het project te koop aangeboden voor de som van €3500,-. Neemt u bij interesse contact op.